За тридев’ять земель, у деякій державі є солодка майстерня. В ній є справжні чарівники і чарівниці, найсмачніші і найгарніші солодощі, і там відбуваються справжні дива… Так могла починатися моя розповідь… Але ні, така чарівна майстерня вже є у нашій країні і всі бажаючі можуть зазирнути за лаштунки казки!
Учні Кривецької ЗОШ І-ІІ ступенів, в їх числі і наші третьокласники, побували в карамельній майстерні, що в м. Київ.
В першу чергу карамельки тут натуральні, ручної роботи та виготовляються на очах у відвідувачів. В їх складі цукор, вода питна, патока та лимонна кислота, натуральні аромати та барвники.
Цукерки дуже яскраві. Всі барвники натуральні.
Карамельє використовують хлорофіл – як зелений колір, коричневий – це перепалений цукор, кармін (отримують з комашок, які мешкають в Перу та Америці) або чорна морква – червоний, куркума – жовтий, білий колір вони отримують завдяки насиченню карамелі киснем. (Ми спостерігали, як карамельє це роблять за допомогою гаку.) Чорний колір – це рослинне вугілля.
Ось такі дива трапляються ще і в наш час!
Учні Кривецької ЗОШ І-ІІ ступенів, в їх числі і наші третьокласники, побували в карамельній майстерні, що в м. Київ.
Цукерки дуже яскраві. Всі барвники натуральні.
Карамельє використовують хлорофіл – як зелений колір, коричневий – це перепалений цукор, кармін (отримують з комашок, які мешкають в Перу та Америці) або чорна морква – червоний, куркума – жовтий, білий колір вони отримують завдяки насиченню карамелі киснем. (Ми спостерігали, як карамельє це роблять за допомогою гаку.) Чорний колір – це рослинне вугілля.
Ось такі дива трапляються ще і в наш час!
Немає коментарів:
Дописати коментар